by Robert Dumitriu
static1.squarespace.com.jpeg

Unelte

Cele mai utile aplicații de pe piață. Ia de încearcă!

Scris/Luat Notiţe

 Evernote: Un caiet virtual unde poți arunca tot ce îți trece prin minte. Texte, idei, poze. Le poți structura și taga după bunul plac, și totul este gratuit. După 3 ani de folosit Evernote am strâns aproape 1000 de notițe.

 Scannable: O aplicație de scanat documente poate fi ceva salvator. Documente, contracte, asigurări și cărți de identitate, toate scanate și frumos documentate. Produs de echipa Evernote, Scannable este ceva ce trebuie să ai în trusa ta de scule.

 Grammarly: Aplicație corectoare de text în limba engleză. Vânează fiecare greșeală gramaticală oferind și sugestii de îmbunătățire. 

 Hemingway Editor: O aplicație ce îți scanează, analizează și elimină toate cuvintele inutile dintr-o scriere. Merge doar pe engleză, dar e destul de tare.  

Bonus: 7 Tips from Ernest Hemingway on how to write better non-fiction

Productivitate

 Todoist: Todoist este o aplicație cu ajutorul căreia îți poți organiza taskurile pe care le ai de îndeplinit. Poți aplica filtru, eticheta importanța taskului, reminders și toate cele. 

 Pocket: Pocket este o aplicație care îți permite să salvezi articole pentru a le citi mai târziu. Trimiți articolul către aplicație, dânsa îl va șlefui, făcându-l perfect pentru citit offline.

 Google Drive: Google Drive îți oferă 15 GB gratuiți pentru început. Pe acest cloud îți poți stoca orice dorești: poze, informații, povești. Simplu și ușor de folosit. 

  Dropbox: Dropbox simplifică modul în care creezi, împarți și colaborezi. Îți aduce toate fotografiile, documentele și videourile laolaltă oriunde.  

 Google Calendar: Aplicațiile de tipul calendar pot fi foarte folositoare dacă îți rezervi puțin timp pentru a-ți construi un set-up. Poți seta remindere, planifica evenimente + ajutor în crearea unor noi obiceiuri precum cititul zilnic, puțin sport și multe altele.

Google Keep: o aplicație de notițe cloud-based.

Studiu

 Treehouse: Treehouse oferă un full trial către bibiloteca lor de cursuri. Poți alege dintre cele 1000 de ore de conținut, plecând de la JavaScript și Python până la iOS. Înveți să codezi și să capeți abilitățile de care ai nevoie pentru a te lansa într-o nouă carieră. 

 Coursera: Sute de specializări și cursuri de afaceri, computer science, economie și altele. Numele spune totul - Coursera. 

☛  10 Steps to Earning Awesome Grades : Dacă ai fost mereu în căutarea unei cărți care să te învețe cum să înveți, iată că ai găsit-o! Thomas Frank se descrie a fi un College Info Geek, iar website-ul său este o oglindire a personalității sale. 
Găsiți mai multe pe collegeinfogeek.com

 Codeacademy -  Învață să codezi : Unde site care te învață cum să codezi folosindu-te de mici proiecte. Este un companion foarte a bun a al domnului Treehouse.  

 Dualingo: Dualingo - aplicația iPhone a anului 2014. Designul aplicației este unul foarte interactiv, atrăgător pentru adulți și copii. Îți trimite reminders, asigurându-se că te ții de treabă. 

 Stitcher: O aplicaţie de podcast pentru utilizatorii de Android.

 Podcasts: O aplicaţie de podcast pentru utilizatorii de iOS.

 Overcast: O altă  aplicaţie de podcast pentru utilizatorii de iOS.

Alte Resure 

 SkyScanner: Cu Skyscanner cauți bilete de avion și găsești rapid prețuri ieftine. Poți să compari bilete de avion ieftine datorită opțiunii de căutare pentru întreaga lună sau către oriunde.