by Robert Dumitriu

Blog

Toate articolele despre productivitate, dezvoltare personală, filosofie, artă. Cam ce rezultă după ce îmi fierbe creierașul. 

Citești o carte în fiecare zi fără să știi

Cred cu tărie că fiecare dintre noi citește o carte în fiecare zi.

Începeți sa adunați bucățele de informație din momentul în care vă treziți: mesajele de peste noapte, statusurile pe Facebook, știrile importante pe care le-ați ratat în somn ș.a.m.d. Și asta este doar dimineața, la cafea. Mai avem drumul spre job, când stai în mijlocul de transport în comun cu căștile în urechi.

Ne extindem. Tragi cu urechea pe ici, pe colo, auzi un necunoscut spunând "Ai auzit ce s-a întâmplat?" și imediat ești prins în conversație, chiar dacă indirect. Mai adaugi o pagină cărții.

Încă o notificare, o știre, o bombă, un clickbait. Statisticile arată că un om obișnuit dă 400+ click-uri pe zi, iar numărul este în creștere.

Și iată că din momentul în care te-ai trezit, până în momentul în care ai pus capul pe pernă, vei putea avea o carte citită adăugată în palmares.

Din păcate, ce ai citit poate însemna totul sau nimic. Dacă ai o zi interesantă, în care s-au întâmplat vrute și nevrute, atunci ai citit o carte bună. Dacă ziua ta a fost fadă, atunci îți poți șterge poponețul cu "cartea" respectivă.

Citești o carte în fiecare zi fără să știi.

Filtrează informația și asigură-te că este o carte bună!

Robert DumitriuComment